Ze zijn net zo snel, sterk en wendbaar als een gewone quad, maar dan stiller én milieuvriendelijker: elektrische quads. Bij Quadwinkel vindt u de nieuwste elektrische quads en side-by-sides. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze e-quads online of kom langs in ons experience center om zelf de kracht van een elektrische quad te ervaren.

Modellen elektrische quads

Er komen steeds meer elektrische quads en side-by-sides op de markt. Het Nederlandse merk Green Bullith is gespecialiseerd in e-quads. Ook andere merken reageren op deze ontwikkeling. Zo kwam Polaris al met de Polaris Ranger EV en de Polaris Ranger XP Kinetic, ontwikkelde CFMoto de kinderquad CFMoto CForce 110 EV en bracht Linhai de Linhai Electric LH50DU op de markt. Quadwinkel volgt de ontwikkelingen in elektrische atv’s op de voet. Kan een elektrisch model zich qua prestaties, uitstraling en kwaliteit meten met een reguliere quad of side-by-side? Dan voegen we het voertuig toe aan ons assortiment. 

Voordelen elektrisch rijden

Milieuvriendelijk

Een elektrische quad stoot geen CO2, fijnstof, stikstof of andere schadelijke stoffen uit. Dat is beter voor het milieu. Ideaal als u de quad gebruikt voor bijvoorbeeld bos- en natuurbeheer, groenvoorziening of inspecties van terreinen. Ook kunt u met een elektrische quad gewoon blijven werken in emissievrije zones in steden. 

Voordelig

Stroom is goedkoper dan benzine of diesel. Helemaal als u zelf duurzame energie opwekt met zonnepanelen. Hierdoor rijdt u met een elektrisch quad tegen lagere kosten. 

Stil

Een ander groot voordeel van de elektrische quad? Ze zijn stil! Perfect als u de quad gebruikt voor bijvoorbeeld bos- en natuurbeheer of op de boerderij. Zo kunt u (ongezien) dichtbij dieren komen zonder dat ze schrikken. Ook op campings en evenemententerreinen zijn elektrische quads een slimme keuze, vanwege hun lage geluidsniveau. 

Onderhoudsvriendelijk

Elektrische quads hebben minder bewegende delen dan quads die op benzine of diesel rijden. Daardoor is er minder onderhoud nodig en hoeft u quad minder vaak voor onderhoud of reparatie naar de werkplaats.

Opladen van een elektrische quad

U laadt een elektrische auad of SSV op met de bijgeleverde lader. Deze lader kunt u inpluggen in het stopcontact thuis of bij uw bedrijf. De laders werken op 230V, u heeft dus geen aparte laadpaal voor uw elektrische quad of SSV nodig. De meeste elektrische atv’s zijn in zeven à 8 uur volledig volgeladen. Gebruikt u uw elektrische voertuig niet? Leg de quad of SSV dan aan de lader. Zo blijft uw actieradius optimaal. Ook verlengt dit de levensduur van uw accu.

Fiscaal voordeel op een elektrische quad

Gebruikt u een elektrische quad om mee te werken? Dan komt u (onder voorwaarden) in aanmerking voor fiscaal voordeel. U kunt namelijk gebruik maken van de milieuinvesteringsafstrek. Daarmee kunt u tot 45% van de aanschafkosten voor een elektrische quad aftrekken van uw winst. Onze adviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden. 

Elektrische kinderquad

Wilt u uw kinderen op een veilige en leuke manier kennis laten maken met de quad? Dan is een elektrische kinderquad perfect. Zo’n elektrische miniquad is voorzien van veiligheidsfuncties, zoals een snelheidsbegrenzer. Ook kunt u bijvoorbeeld instellen dat uw kinderen alleen in een bepaalde cirkel rond uw woning kunnen rijden. Omdat een elektrische quad stil is, is er geen kans op gehoorschade of overlast voor mensen in de omgeving. Ons assortiment elektrische kinderquads vindt u op deze pagina.

Advies over elektrische quads

Wilt u meer weten over elektrische quads en side-by-sides? Onze adviseurs vertellen u graag alles over de ontwikkelingen in elektrische aandrijving. Ook denken ze graag met u mee welk type elektrische quad of side-by-side past bij uw wensen. Neem contact of kom eens langs in ons experience center om onze elektrische voertuigen te bekijken.

page-tracks