Het onderhouden van quads is vakwerk

Het onderhouden van quads is vakwerk. Gelukkig doen onze monteurs niet anders. Ze sleutelen dag in dag uit aan quads en side-by-sides. Uw voertuig is bij ons dus in veilige handen. En dankzij onze jarenlange ervaring, moderne equipment en dealerschappen kunnen we zelfs de meest complexe onderhoudsuitdagingen aan.

PERIODIEKE ONDERHOUDSBEURTEN

Van banden tot remschijven en van de koppelingsplaat tot de CVT-snaar; tijdens een grondige onderhoudsbeurt lopen we uw quad of side-by-side volledig na op technische gebreken en slijtages. Waar nodig verversen we de olie en vervangen we bougies en filters. Ook smeren we uw quad of side-by-side door. Na afloop kan uw voertuig er weer tegenaan.

PROFESSIONELE STORINGSDIAGNOSES

Moderne quads zitten boordevol elektronica. Quadwinkel beschikt als merkdealer van onder meer Yamaha, Can-Am en Polaris over professionele diagnoseapparatuur om storingen uit te lezen en onderhoudsindicatoren te resetten. In combinatie met onze jarenlange expertise in onderhoud en reparatie kunnen we zelfs de meest complexe storingen en elektronische problemen aan uw quad of side-by-side verhelpen.

APK-keuringen voor quads en side-by-sides

Quads en side-by-sides met een T-kenteken en geregistreerde snelheid van > 40km/h of een L7e-kenteken en een eigen gewicht van meer dan 400 kg moeten jaarlijks een APK-keuring ondergaan. Quadwinkel mag deze keuringen verzorgen. We werken tijdens de APK-keuring aan de hand van de RDW-checklist. Na afloop melden we uw voertuig af bij de RDW.

HAAL-EN-BRENGSERVICE

Geen bus, aanhanger of tijd om uw quad of side-by-side langs te brengen? Quadwinkel regelt graag het transport van en naar onze werkplaats. De kosten voor het halen en brengen van uw voertuig hangen af van uw woonplaats of werklocatie. Vraag naar de tarieven en plan uw afspraak in.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER ONDERHOUD VAN QUADS

Doen jullie ook onderhoud op locatie?

Nee. Op locatie hebben we niet de gereedschappen, hulpmiddelen en onderdelen bij de hand om kwalitatief hoogwaardig onderhoud uit te voeren. Daarom onderhouden we uw quad in onze moderne werkplaats. Geen transport? Dan biedt onze haal-en-brengservice uitkomst.

Hoe lang duurt een onderhoudsbeurt van een quad?

Dat is lastig te zeggen. Het hangt namelijk af van de staat van uw quad en uw onderhoudswensen. Soms is een quad binnen één of twee uur klaar, maar het kan ook zijn dat we een dag bezig zijn om uw quad weer helemaal veilig en rijklaar te maken. Natuurlijk geven we vooraf wel een indicatie. Ook krijgt u bericht wanneer uw quad of side-by-side weer klaarstaat.

Om de hoeveel tijd is een onderhoudsbeurt nodig?

Dat hangt helemaal af van het type quad en de manier waarop u de quad gebruikt. Als vuistregel raden we aan om uw quad eens per jaar te laten doorlopen door onze professionele monteurs.

Wat kost het onderhoud van een quad?

Dat hangt af van de werkzaamheden die er nodig zijn en uw onderhoudswensen. We geven u graag vooraf een prijsindicatie, zodat u eventueel gerichte keuzes kunt maken welk onderhoud u wel en niet wilt laten uitvoeren.

Bekijk alle Onderhoud veelgestelde vragen
page-tracks