Can-Am quad

Can-Am is een Canadese fabrikant van quads en side-by-sides. De atv’s van Can-Am staan bekend om hun hoogstaande technologie, verbluffende kracht en ultiem comfort. Tot de paradepaardjes van het merk behoren onder meer de Can-Am Maverick, de Can-Am Outlander en de Can-Am Renegade. Of u nu een recreatieve quad, een utility quad of een rally-SSV zoekt, er is altijd een Can-Am quad die perfect bij u past. 

tires-top
Canam Quad Orvat
tires-bottom

Can-am kopen

Toe aan een nieuwe Can-Am of gaat u voor het eerst een Can-Am quad kopen? Quadwinkel is officieel Can-Am dealer. In ons experience center vindt u één van de grootste collecties nieuwe quads en side by sides van Can-Am. Heeft u liever een tweedehandse Can-Am? Quadwinkel beschikt over interessante Can-Am occassions. Verder kunt u bij Quadwinkel een Can-Am quad of Can-Am side-by-side huren.

Can-am dealer

Als Can-am dealer kunt u bij ons terecht voor uw nieuwe Can-am quad of side-by-side. . Hieronder vindt u de Can-am modellen voor elke uitdaging op ieder vakgebied.

Gemaakt voor extreme omstandigheden

Can-Am is onderdeel van Bombardier (BRP groep), een Canadees bedrijf dat wereldwijd actief is. Bombardier bouwt onder andere vliegtuigen, treinen, metro’s en trams. Met de diepgaande technische expertise die daarmee is opgebouwd, is Can-Am in staat om quads en side-by-sides te bouwen die tot de absolute top in de markt behoren. Ze zijn zo ontworpen dat u er op elk terrein en onder de meest uitdagende omstandigheden mee kunt presteren. Trotseer steile hellingen en diepe rivierbeddingen, werk in het zwaarste terrein of verken de uitdagendste offroad tracks. Met een Can-Am quad verlegt u grenzen. 

Can-Am quad met een kenteken

Wilt u de openbare weg op met een Can-Am quad? Verschillende Can-Am modellen zijn leverbaar met een landbouwkenteken. U kunt zo’n kenteken krijgen wanneer u de quad of side-by-side uitsluitend gebruikt voor agrarische of landbouwgerelateerde werkzaamheden wilt gebruiken. Met een landbouwkenteken - ook wel T-kenteken genoemd - mag u niet de autoweg of snelweg op. De maximale toegestane snelheid van een Can-Am met landbouwkenteken bedraagt 40 kilometer per uur. U heeft als bestuurder bovendien een tractorrijbewijs nodig. 

Onderhoud, reparatie en maatwerk voor uw Can-Am

Besluit u een Can-am quad of side by side aan te schaffen of heeft u er al een? U kunt ook na aankoop op onze service rekenen. Wanneer uw quad of side-by-side aan een onderhoudsbeurt toe is, helpen onze gespecialiseerde monteurs u graag verder. Ook customizen we graag uw Can-Am, voor nog meer functionaliteit, comfort of snelheid. Speciaal voor elke uitdaging. Neem gerust contact op voor verdere informatie.

Can-Am onderdelen voor uw quad

Sleutelt u graag zelf aan uw quad of SSV? Quadwinkel ondersteunt u graag met de levering van originele Can-Am onderdelen. In ons uitgebreide magazijn hebben we veel Can-Am onderdelen op voorraad. Doordat we officieel Can-Am dealer zijn, kunnen we ook razendsnel gewenste onderdelen voor uw quad of SSV bestellen. Bekijk de Can-Am parts finder en sleutel binnenkort zelf met originele Can-Am onderdelen. 

Geschiedenis van Can-Am

In de jaren twintig van de negentiende eeuw bouwt Joseph-Armand Bombardier in zijn garage een voertuig om de besneeuwde wegen in Québec te trotseren. Hij is dan pas vijftien jaar oud. In 1937 brengt de Canadese pionier zijn eerste voertuig op de markt, vijf jaar later richt hij zijn eigen bedrijf op: L’Auto-Neige Bombardier Limité. 

Het is het begin van een avontuur waarin het verleggen van grenzen de rode draad blijft. Zo introduceert Bombardier in 1959 al een iconische sneeuwscooter met een Rotax-motor. In 1973 komt de eerste Can-Am motor op de markt, in 1997 volgt de quad. En ook als het gaat om atv’s zet Can-Am meteen de standaard. Die eerste quad wordt door ATV magazine namelijk uitgeroepen tot ATV of the year.

De broertjes en zusje van Can-Am? Dat zijn de merken Ski-Doo, Sea-Doo, Lynx, Evinrude, Rotax, Manitou en Alumacraft. Stuk voor stuk merken die toonaangevend zijn in de motorsport- en maritieme industrie. 

De community van Can-am

Het communitygevoel is voor Can-am erg belangrijk en het merk laat u graag zien wie er al tot de “Can-am rijders” behoort. Op de website van het bedrijf zijn veel verhalen te vinden waarin u kunt lezen hoe anderen hun quad gebruiken. De mensen die worden geportretteerd komen vooral uit Amerika, maar het is leuk om een beeld te krijgen van wat zij met hun voertuig doen als boer, cowboy of zelfs als jager.

Vrouwen in de community

Opvallend aan de community van Can-am is dat vrouwen er een prominente rol in hebben. Op de website schrijft Can-am: “Maar 20% van alle quadrijders is vrouw. Het is onze missie om dit te veranderen en de community van vrouwen op de weg te vergroten door middel van inclusiviteit en onderwijs.” Een mooi doel!

Quads in de showroom bekijken?

Nergens doet u meer inspiratie op voor uw quad of side-by-side dan in onze showroom!

page-tracks